אתם מזמינים חבר לארוחת ערב. בסוף הערב רגע לפני שהוא יוצא הביתה, הוא שולף שטר של 100 שקל ואומר לכם: ״זה עבור הארוחה״.

אתם לוקחים?

ומה אם במקום 100 שקל הוא היה מציע לעזור בשטיפת הכלים?

אם הייתם צריכים לבחור בין השניים, סביר יותר שהייתם מסכימים שישטוף כלים, ומוותרים על ה 100 שקל.

למה?
אחת הסיבות היא שאנחנו לא רוצים שמישהו יעריך את המאמץ שלנו במדוייק.

כשמישהו מציע לנו 100 שקל, הוא משקלל את עלות המצרכים שקנינו לארוחה, את מחיר הגז, החשמל והמים שהשקענו בבישול, ובסוף הוא גם מחשב כמה היתה עולה אותה ארוחה במסעדה.

אבל בתפיסה שלנו, הלב זה מה שהשקענו פה, ואנחנו לא מוכנים שישוו את הלב שלנו לקילו מלפפונים או לסלט בארומה.
אם היה אפשר למדוד אותנו במדוייק, היה אפשר להחליף אותנו במשהו אחר, ולזה אנחנו לא מוכנים.

אז למה בעבודה אנחנו מתמקדים בעיקר במה שאפשר למדוד? למה רוב המאמצים שלנו ממוקדים באיך לעשות דברים יותר מהר, יותר הרבה ויותר בזול?
אלה דברים שקל למדוד אותנו בהם. ואם אפשר למדוד אותנו, אפשר גם להחליף אותנו בקלות.

מתי יהיה קשה להחליף אותך? כשתעשה דברים שאי אפשר למדוד, והם עדיין מביאים ערך.

אתה יודע לשמח לקוח מאוכזב? יודע לשאול שאלה שמכוונת את המיקוד בפגישה? אתה טוב בלדמיין משהו שעדיין לא קיים או בלפתור בעיה לא צפויה? אתה יודע מתי צריך להגיד למישהו ׳לא׳?

אי אפשר למדוד דברים כאלה, והם גם לא מופיעים בשום רשימת קניות לארוחה או בקורות החיים.

אז אולי בזה צריך להשקיע הכי הרבה כדי להיות מישהו חיוני?

מעניין? מוזמנים לשתף…

פוסטים נוספים

כבר עברת באדום?

אם תראה הולך רגל חוצה באור אדום, זה כנראה כי הוא מכיר את האיזור, מכיר את הכבישים ואת כיווני התנועה וכי הוא כבר עבר פה

קרא עוד »

מבחן הטי-שירט.

האם יצא לך לבקר בחנות המזכרות של רשות הדואר?ומה עם חנות המזכרות של המוסכניק שלך?אם היתה להם חנות, היית נכנס לקנות טי-שירט למזכרת? ומה עם

קרא עוד »

רוצה להעמיק בהבנה?

קצת עליי...

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

Thank You For Submit the Form