״על טעויות משלמים, אבל אנחנו לא טועים כי אין לנו תקציב.״ 

כך היה כתוב על חולצה של מישהי שראיתי השבוע.

אבל בלי לבצע טעויות קשה להצליח. 

אז איך כן אפשר לשמור תקציב לטעויות?

כמה דרכים שלמדתי:

1. אל תעזבו את העבודה שלכם. כשיש רשת הצלה, יותר נוח לעשות טעויות. שתי תקופות טובות לעשות בהן טעויות הן כשאתה צעיר או כשאתה שכיר.

2. תשמרו כסף בבנק. כדי לעשות טעויות צריך להשקיע מאמץ רגשי. קשה להכיל במקביל גם דאגה כלכלית. תאזנו את זה.

3. תבנו תקציב לנסיונות. אם מסעדה משקיעה את כל הכסף בעיצוב, לא ישאר לה מספיק כדי לעשות דברים חריגים. התוצאה תהיה מקום יפה עם אוכל בינוני.

4. תטעו מהר ככל האפשר. ככל שטועים מהר יותר, הטעויות זולות יותר.

5. ״אנשים יסלחו לך על טעויות של המוח, אבל לא על טעויות של הלב״ אומר הסופר סטיבן קובי. טעויות של הלב (חוסר אמון למשל) יגמרו לך כנראה את התקציב.

6. אם נטילת סיכון אומרת שאתם עלולים לגמור את כל הכסף ולא יהיה לכם איפה לגור, אל תיקחו את הסיכון. תטעו רק אם זה משאיר לכם אפשרות לטעות שוב.

7. דרך טובה להתקדם היא ׳דיוק מתהווה׳. ביצוע עריכה תוך כדי תנועה. אם תשקיעו שנתיים של תכנון בלי לבדוק בשטח, זה עלול לעלות הרבה במקרה שטעיתם.

8. תעשו רק טעויות חדשות. טעויות ישנות זה בזבוז כסף.

9. תלמדו מה אחרים עשו, אנחנו לא חיים מספיק שנים כדי לעשות את כל הטעויות בעצמנו.

10. אל תמציאו, תשבשו. הממציאים משקיעים הרבה כסף כדי להבין מה השוק רוצה. להיות ראשון זה יקר. תתגלחו עליו כדי לעשות את זה בדרך שלכם.

11. אנשי שיווק, קלדניות ומוכרים בסופר יכולים לעשות טעויות. טייסים, רופאים ואמני קעקועים לא. רוצים לטעות הרבה? אל תתעסקו עם חיי אדם.

מעניין? מוזמנים לשתף…

פוסטים נוספים

רוצה להעמיק בהבנה?

קצת עליי...

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

Thank You For Submit the Form